Președintele raionului Rîșcani, Vasile Secrieru a participat la o conferință de presă împreună cu avocata dumnealui, Angela Procopciuc, și cu vicepreședintele Parlamentului, Vlad Batrîncea.

În cadrul conferinței, Secrieru a adus mai multe dovezi, în care este evident faptul, că prin intermediul Direcției Generală Teritorială Nord CNA, actuala guvernare face presiuni ca acesta să iși dea demisia din funcția de președinte al raionului.

„Cer conducerii CNA Iulian Rusu, de a investiga sub toate aspectele, acțiunile colaboratorilor  Direcția Generală Nord CNA asupra dosarelor fabricate la adresa mea, cât și inacțiunile acestora cu privire la multe alte încălcări din partea altor funcționari publici din raion.

Spre  exemplu dosarul cu privire la fosta stomatologie din Rîșcani, intentat încă când la conducerea raionului era Iurie Urzică. Au fost efectuate lucrări de construcție și reparație fără nici un act permisiv necesar. Mai mult ca atât, lucrările au fost achitate, dar nu și efectuate. CNA însă spune că nu vede nici o ilegalitate. Dosarul este deschis până astăzi” a declarat Secrieru în cadrul conferinței.

Angela Procopciuc, avocata președintelui, afirmă cu referire la dosar că este un caz clasic de intimidare din partea actualei guvernări, prin intermediul CNA pentru ca acesta să demisioneze din funcția de președinte.

De asemeni, Vlad Batrincea, vicepreședintele Parlamentului a tras o paralelă între cazul lui Vasile Secrieru, și cazul președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, care este acum în arest, pe motiv că a vorbit despre fraudele cu privire la ajutoarele pentru refugiați.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here