Vlad Batrîncea, secretarul executiv al PSRM, vicepreşedintele parlamentului, a condamnat dur pe pagina sa de pe rețelele de socializare“ justiția nocturnă” a regimului de la guvernare.

“Regimul de la guvernare a trecut la persecutarea oponenților, folosind și judecători care pronunță hotărâri după miezul nopții. În pofida garanțiilor personale, pe care le-am prezentat împreună cu mai mulți deputați socialiști pentru eliberarea președintelui raionului Cahul, Marcel Cenușă, în pofida acțiunilor de protest ale cetățenilor nemulțumiți din sudul țării față de fărădelegile și abuzurile regimului, la ora 1.20 noaptea, justiția politizată a decis arest la domiciliu pentru colegul nostru nevinovat” a declarat acesta.

Întreaga zi de miercuri, 6 aprilie, împreună cu mai mulți deputații PSRM, Vlad Batrîncea fost alături de sute de oameni din Cahul, supărați pe abuzurile regimului. Justiția a intins pronunțarea deciziei până după miezul nopții.

Deputații PSRM consideră că ce se întîmplă este un abuz evident al regimului în raport cu Marcel Cenușă pentru faptul că, recent acesta a criticat guvenarea pentru modul în care repartizează finanțarea destinată refugiaților din Ucraina.

Vlad Batrîncea a spus că califică cele întâmplate drept atac de tip rider asupra raionului Cahul, cu scopul ca regimul de la guvernare să pună mâna pe conducerea acestuia. Astfel de acțiuni, cu atacuri murdare la adresa autorităților publice locale de nivel doi și unu, mai sunt planificate.

Socialiștii afirmă ca ei vor continua să lupte pentru elibarea colegului lor, președintele raionului Cahul, dar și pentru dreptatea și adevărul, care vor ieși la suprafață, iar cei care acum comit abuzuri și fărădelegi, vor fi neapărat pedepsiți.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here