Deputata Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Darovannaia a susținut un briefing. Aceasta a vorbit despre inițiativa legislativă a BCS de a acorda beneficiarilor de pensii și alocații sociale de stat, al căror cuantum lunar nu depășește 4000 de lei, un suport unic de 1000 de lei, care să fie plătit de două ori pe an – de Paște și de Ziua Internațională a Persoanelor în Etate.

Proiectul de lege a fost elaborat în scopul sporirii protecției sociale a beneficiarilor de pensii și alocații sociale.

Prețurile medii de consum în luna februarie 2022 comparativ cu luna februarie 2021 au crescut cu 18,52%. Începând cu 1 aprilie tariful la gazele naturale, fără compensația oferită de guvern, va fi de 15,18 lei, iar la energia electrică – de 2.17–2.51 lei, în dependență de furnizor.

Alla Darovannaia a mai mentionat că în Moldova sunt înregistrate 120 000 de familii, aflate sub pragul sărăciei pentru care ajutorul de 1000 de lei, de două ori pe an, ar fi extrem de binevenit.

Darovannaia a mai spus că de acest suport financiar unic, acordat de 2 ori pe an, vor beneficia circa 635 000 de persoane, inclusiv pensionarii pentru limita de vârstă, persoanele beneficiare de pensie de dizabilitate, de alocații sociale de stat, etc. În acest scop vor fi necesare 1.26 mlrd. lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here