Igor Dodon, fostul președinte al Republicii Moldova susține că „incompetența guvernării ne duce la un colaps bugetar. În două luni tot ce a reușit guvernul actual a fost să împrumute 268 milioane lei, însă a trebuit să întoarcă pentru creditele mai vechi 293 milioane lei”, a menționat acesta.

„Incompetența guvernării ne duce la un colaps bugetar. Pandemia, criza energetică și acum criza prețurilor la resursele energetice, problemele în agricultură și cel mai grav, prețurile imense la produsele alimentare lovește dur atît în cetățeni, cît și în economia țării.

Pentru 2022 Guvernul a planificat un buget cu cel mai mare deficit din istoria Moldovei de 15,1 miliarde lei la care se mai adaugă 1,3 miliarde lei sub formă de granturi. Altfel spus din totalul de 65,2 miliarde lei cheltuieli bugetare planificate în 2022, doar 48,8 miliarde lei sau 75% sunt acoperite cu venituri interne. Restul 25% din cheltuieli sau 16,4 miliarde lei depind de capacitatea Guvernului de a atrage granturi și împrumuturi. Aici noi stăm extrem de prost. ”

Tot suportul politic internațional, care zilnic apare în presă, este dat peste cap de incompetența guvernării. Acesta este prețul incompetenței plătit de noi toți.

“Ei nu pot face asta, nu au bani pentru asta și idee nu au cum ar putea să ajute agricultorii în condițiile de incompetență totală și incapacitate de acoperire măcar cu un leu a deficitului bugetar”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here