În ultima săptămână au fost înregistrate 157 cazuri de COVID-19 în raionul Rîșcani, aflându-se în scădere comparativ cu săptămâna precedentă când au fost înregistrate 285 cazuri. În opt localități a raionului se menține o răspândire comunitară intensă a virusului SARS-CoV-2 cu o incidență sporită a cazurilor confirmate, ce corespunde codului de alertă ROȘU în Sănătate Publică.

Astăzi, 16 februarie,  a avut loc ședința Comisiei raionale Extraordinare de Sănătate Publică a raionului Rîșcani.

Ședința a fost prezidată de vicepreședintele raionului, domnul Igor Stoian.

A fost examinat Raportul privind situaţia epidemiologică la COVID-19 și măsurile de control. Conform raportului situația epidemiologică în raionul Rîșcani rămâne nefavorabilă cu o tendință nesemnificativă de diminuare a numărului de cazuri confirmate.

Concomitent se atestă, că rata de acoperire vaccinală în raion rămâne scăzută, (acoperirea vaccinală cu schema completă în populația generală, raportat la numărul de populație a raionului constituie 28,7%, iar la copii cu vârsta de 12-17 ani-1,6%, ce este cu mult sub nivelul țintă de 70%, necesar pentru atingerea imunității colective). O rată extrem de scăzută se atestă în teritoriile administrative a raionului deservite de CS Recea – 25,3%, CS Zăicani – 23,6%, CS Corlăteni – 22,8%

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here