În contextul Zilei comemorării celor căzuți în războiul din Afganistan și marcării a 33 de ani de la retragerea contingentului limitat de militari din Afganistan, în Moldova se organizează diferite activități, depuneri de flori la monumente, și întâlniri cu veteranii.

La Rîșcani acțiunile de comemorare au demarat cu o paradă a participanţilor la manifestare prin centrul oraşului spre Monumentul Eroilor căzuţi în evenimentele tragice din Afganistan, Cernobîl şi Transnistria.

Deschiderea mitingului a fost marcată de mesajul domnului Serghei Samborschi, preşedinte al organizaţiei teritoriale a participanţilor la misiunea militară din Afganistan, care a subliniat importanţa acestei acţiuni, a mulţumit conducerii raionului pentru susţinere pe parcursul anilor, pentru grija permanentă faţă de veterani şi mamele celor căzuţi. La comemorare u mai fost prezenți vicepreședintele raionului Igor Stoian și vicepreședinta Daniela Ciumac.

În semn de recunoștință și apreciere a acțiunilor desfășurate de către membrii organizației au fost înmânate diplome de onoare.

La finele solemnității au fost depuse florile recunoștinței celor 278 de conaționali care și-au sacrificat viața în numele păcii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here