În China au început Jocurilor Olimpice de iarnă. Sportivii vor disputa 108 seturi de medalii la 15 discipline din cadrul a șapte sporturi. Ediția din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă și se desfășoară în condiții speciale din cauza pandemiei, însă asta nu va încurca sportivilor noștri să aibă o prestație de excepție.

Cea mai tânără din echipă este Doina Descalui, în vârstă de 22 de ani. Ea a purtat drapelul Republicii Moldova la ceremonia de deschidere.

Din echipa olimpică mai fac parte Alina Stremous, Alla Ghilenko, Maxim Makarov și Pavel Magazeev. Ultimul l-a înlocuit pe Mihail Usov în echipa olimpică, după ce acesta s-a infectat cu coronavirus.

În ajunul Jocurilor Olimpice de iarnă, Stremous a evoluat cu succes la Campionatul European, aducând naționalei Moldovei prima medalie de aur din ultimii 14 ani în acest tip de sport. Ea a câștigat și argintul la Campionatul European și a fost la un pas de piedestalul de onoare într-un alt program.

Pentru echipa Republicii Moldova, programul competitiv la Jocurile Olimpice din 2022 va începe pe 5 februarie. În această zi se va desfășura cursa de ștafetă mixtă de biatlon de 4×6 kilometri. Se va încheia programul reprezentanților țării noastre cu mass-startul din 19 februarie.

Descalui va ieși pe pista olimpica pe 7 februarie, când începe lupta pentru medalii la proba de sanie individuală feminină.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here