Campania de informare despre noul regulament prin care vor fi acordate plăți din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural (FNDAMR).


Noul Regulament de acordare a Plăților directe pe cap de animal, ce are ca scop creșterea continuă a efectivelor de animale, diminuarea costurilor mari de întreținere, precum și a condițiilor dificile de activitate a fermierilor deținători de animale.

În cadrul sesiunile de informare online au fost instruiți potențiali beneficiari de subvenții circa patru sute de producători agricoli și reprezentanți ai autorităților locale.
„Pentru dezvoltarea sectorului zootehnic, anul acesta din FNDAMR vor fi alocate cca 80 de milioane de lei, plăți ce vor permite creșterea numărului de exploatații zootehnice autorizate, precum și asigurarea unităților de procesare cu materie primă de origine animalieră autohtonă”, a menționat Valentin Roșca, șef interimar al Direcției politici de producție, procesare și reglementare a calității produselor de origine animalieră din cadrul MADRM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here