Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto au anunțat că pe 23 februarie curent, transportul de pasageri va staționa în semn de protest față de decizia CNESP pe întreg teritoriul țării.

„Noi nu facem întruniri în masă, fiecare staționează la casa lui. Peste 2 mii de unități de transport avem confirmate că vor staționa. Toată țara va protesta. Foarte puține rute vor activa. Această măsură va afecta călătorii, nu autoritățile. Noi am preîntâmpinat autoritățile că oamenii nu vor putea ajunge la serviciu, la școală, iar CNESP a decis doar suspendarea deciziei pentru o perioadă. Noi avem virusul care prezintă riscuri, dar deciziile autorităților nu sunt realizabile”, a declarat Oleg Alexa, președintele Asociației Patronale a Operatorilor de Transport Auto.

Companiile private de transport de pasageri din municipiul Chișinău se alatură protestului din 23 februarie.

Transportatorii privați de pasageri vor suspenda marți circulația pe rutele municipale. Aceștia spun că nu au cum să se conformeze deciziei Comisiei Națională de Sănătate Publică.
Transportatorii privați de pasageri care operează rutele municipale își vor sista și ei temporar activitatea pe 23 februarie, alăturându-se protestului transportatorilor din țară, au anunţat ei într-o scrisoare adresată șefului Direcției Transport A Primăriei Chișinău.
Ei spun că ar vrea să îndeplinească cerinţele CNESP, dar nu ai această posibilitate, pentru asta fiind nevoie de surse financiare suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here